Îți stă mintea-n lockdown. Superziaristele de investigație care frizează corasonul

Îți stă mintea-n lockdown. Superziaristele de investigație care frizează corasonul

Sub pseudonimul misterios de banal Cătălina, pe ziareonline.ro apare un articol (17.04.2021, 12:23) care geme sub povara maximei inteligențe profesionale (ca să nu mai zic de onestitate) din care citez aceste micuțe rânduri:

”Cum a fost surprins Dan Diaconescu (...) Fostul patron OTV (...) a fost surprins într-o ipostază neașteptată (...) Dan Diaconescu a fost surprins zilele trecute pe străzile din Capitală. Aflat la volanul bolidului său de lux, vedeta de la OTV s-a dus la școala în care studiază fiica sa și a așteptat-o pentru a o aduce acasă. Fetița a ieșit din curtea școlii și s-a îndreptat spre mașină. S-a așezat pe bancheta din spate, iar Dan Diaconescu a condus spre domiciliul lor. Ulterior, fostul patron al OTV a intrat pe alee și și-a parcat bolidul de lux chiar în fața vilei sale. Dan Diaconescua ieșit apoi din mașină, a salutat un vecin și a schimbat câteva replici cu el și a intrat în casă împreună cu fiica sa”.

1. End of story, emoțional. Mărturisesc, am strivit o lacrimă între gene, de fericire că, uite, fratello, că mai sunt și chestii mișto pe lumea asta, nu numai drame, nenorociri și durere, cum a pățit Oana Roman în Egipt, unde a călcat pe un nesimțit de arici de mare și, săraca, citez: ”s-a ales cu cinci copci” (Bianca Tănăsescu, redactia.ro, 19.04.2021, 8:49... prospete, calde, băieții!).

2. End of story... pe bune?! Drăcușorul morbid al curiozității fetide în materie de vipuri și ziariști mă somează să tastez chestii... și tocmai ce dau peste exact același articol despre DD, publicat înainte de Cătălina de alte două superziariste, după cum umează, cronologic, dar de-a-ndăratelea: Vasile Roxana, 26.02.2021, 9:46, redactia.ro și Alina Nistor 25/02/2021, 23:45, cancan.ro. Deci, Cătălino, neică, trădezi nu numai luceferi, ci și cititori! Halal, bre!

3. End of story, dar investigația continuă. Le început, mi-a atras atenția repetiția obsesivă pe bază de ”surprins”, stilistic, vorbind, desigur. După aia, m-am lămurit că tensiunea astfel acumulată s-a flatulat estetic într-o extrem de duioasă scenă de familie, în care eroul principal face o serie de gesturi mici pentru om, dar foarte mari ca destin parental 1, fiindcă nimic nu e mai surprinzător decât un tată care își ia copilul de la școală, fiecare după posibilități, inclusiv cu un ”bolid de lux”: ”s-a dus la școala (...) a așteptat-o (...) a o aduce acasă (...) a ieșit (...) și s-a îndreptat (...) S-a așezat (...) a condus (...) a intrat (...) și a parcat (...) a ieșit (...) a salutat (...) și a schimbat (...) și a intrat”, practic, o avalanșă de verbe care, nu-i așa?, oferă dinamism, precizie și emoție întregului tablou epic.

De-aia, zic, am ales doi dintre cei mai buni drăcușori de investigație sub acoperire și i-am trimis pe teren, fiindcă mă roade o curiozitate irepresibilă: Cătălina asta este foarte bună la compunere... dar în ce clasă o fi?... a treia, a patra?

M. Ghiță Mateucă / facebook.com/minel.ghitamateuca

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time