Statul a murit, trăiască satul!

Statul a murit, trăiască satul!

Care stat? Ăsta care se ține de gât cu interlopii, cu securiștii de rit nou, cu afaceriștii de carton, cu proxeneții, cu bombardierii, cu politicienii corupți. Statul căruia tu, cetățean onest care muncești zi de zi, uneori și sâmbăta sau duminica, îi dai taxe, îți plătești amenzile, arunci gunoiul la coș, ai în casă cel puțin un raft ce conține chestiile alea numite cărți pe care, uimitor, le-ai și citit.

Statul ăla care se face că doarme când clanurile se taie, când clanurile transformă civilizația în junglă, când jandarmii te gazează, când polițiști cu ADN de milițieni te umilesc, când stai la cozi uriașe pentru niște chestii care se pot rezolva cu două click-uri, când televiziuni făcute din banii furați ai acestei țări promovează non-valori, incultura, șmecheria.

Ne revoltăm pe FB, în texte (ca mine acum), în piețe sperând să nu fim gazați de mușchi fără creier, ne promitem că o să schimbăm ceva.
Cangrena a ajuns la os, nici amputarea nu mai e o soluție. Uitați-vă la ultima știre a momentului, cu marele interlop ucis la barbut. ”Asta cere publicul!” - ce alibi bun de pus pe post de hârtie igienică! E momentul ca statul ăsta mort să renască. Și să facă un singur lucru bun pentru țara asta: să stingă lumina!

Lucian Rădulescu

close

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time